This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zavojnice

Zavojnice se dodaju orgonitima radi pojačavanja ili usmjeravanja djelovanja orgona.


 

Saint Buster Button ili SBB zavojnica

Ova zavojnica se stavlja na dno orgonita ili oko samog kristala, a služi za usmjeravanje toka orgona čime se orgonski tok fokusira u željenom smjeru  Obična 'plosnata' ('paincake') SBB zavojnica usmjerava tok orgona u jednom pravcu, te isto tako raspršuje orgon spiralno po horizontali (lateralno) uzduž tog pravca. Smjer djelovanja zavojnice se određuje pravilom desne ruke: prstima se slijedi tok žice od vanjskog kruga prema centru, drži se ispružen palac i smjer u kojem palac pokazuje je smjer u kojem spirala usmjerava orgon. Za one koji ovo ne razumiju neka uvijek pogledaju sliku prije stavljanja SBB zavojnice. Ako se orgonit radi 'naopako' što je uobičajeno prilikom lijevanja HHG-a onda treba SBB zavojnicu postaviti na kraju procesa lijevanja (na buduće dno) tako da SBB zavojnica pokazuje smjer prema dole ("away from viewer"). Ja ih obavezno stavljam u HHG-ove i podloške gdje želim da orgon ide put gore. Mnogi ih stavljaju u medaljone koje se nose oko vrata, ali pošto su ti medaljoni non stop u 'pokretu i okretu' mislim da možda ovdje SBB spirala ne pravi puno smisla.

Verzija SBB-a u obliku konusa usmjerava tijek orgona u samo jednom pravcu i nema lateralnog raspršivanja energije. Obično se koristi bakrena žica za SBB spiralu. Nije bitno da li je izolirana ili neizolirana jer sami oblik zavojnice stvara orgonski vrtlog.

 

sbb9.jpg

Na slici je SBB zavojnica, ovisno kako se postavlja u orgonit, tako određuje tok orgona: "Toward the Viewer" = prema promatraču odnosno prema gore, "Away from Viewer" = od promatrača odnosno prema dole.

 

sbbdirection.jpg

Konverzija DOR u POR unutar orgonita je kaotična, što hoće reći da DOR može doći od bilo kuda, a POR može ići u svim smjerovima. Iako najnovija saznanja govore da orgonska energija voli ići prema 'gore'. Činjenica da je kaotična konverzija DOR u POR sasvim zadovoljavajuća za većinu primjena, ali ako se radi podložak za vodu ili HHG za ispod kreveta ili slična stvar onda je bolje staviti SBB zavojnicu i koncentrirati orgon tamo gdje želimo.

 

sbb_konus.jpg

SBB zavojnica u obliku konusa usmjerava sav tok orgona vertikalno prema vrhu konusa, za razliku od plosnate SBB zavojnice koja orgon usmjerava put gore, ali ga i spiralno raspršuje po horizontali. Neki orgonitaši ove konusne SBB zavojnice stavljaju oko vertikalnog kristala u HHG, a na dno HHG-a stavljaju plosnatu SBB zavojnicu.

 

Izrada SBB zavojnice

Ovdje je opisana jedna metoda, a ovdje druga metoda izrade SBB zavojnice. Ja najviše volim metodu s dva čavla (brokve) na komadu daske opisanu na donjim slikama. Ne težim tome da bude perfektnog oblika.

 

sbb1_IMG_4779.jpgsbb2_IMG_4781.jpg

Koristim debelu bakrenu neizoliranu žicu iz nekog kabela za napajanje. Žica se postavi tako da sredina nekako bude između čavli. Početak je pravljenje slova S.

 

sbb3_IMG_4783.jpgsbb4_IMG_4785.jpg

Žica se zatim zavija u krug dok se ne dobije kakav takav pravilan oblik. Meni još nije uspjelo da ostvarim neki super oblik SBB-a, ali to nije toliko bitno.

 

Dužina žice za SBB zavojnicu

Dužina žice je bitna ako se želi pojačati određena frekvencija na koju će orgonit jače reagirati i davati jači izlaz orgonske energije.

Royal Cubit je stara egipatska mjera (Cubit) od 524mm (+/- 2mm) i njeni višekratnici (2x, 3x, ..), s tim da je moguće koristiti i polovinu i četvrtinu ove dužine uz nešto slabiji efekt. Ken Adachi na stranici "Orgone Generators" kaže sljedeće: žice tzv. "cubit" dužine će rezonirati tj. ponašati će se kao transformator specijalnim kozmičkim energijama koje će biti privučene u tu žicu. Ja sam često koristim plosnate SBB spirale po Royal Cubit mjeri za dno HHG-ova, BC-a i CB-a.

Valna duljina: druga metoda određivanja dužine žice koristi standardnu fiziku koja nalaže da će antena određene dužine najbolje rezonirati ako u toj dužini 'stane' valna duljina signala kojeg želimo primiti ili odaslati. Proračun se može napraviti na ovoj stranici, proces je sljedeći za bakrenu žicu: ako hoćemo npr. orgonit koji će najbolje rezonirati na 432Hz onda ukucamo u polje za frekvenciju 432hz, dobivenu dužinu u metrima pomnožimo s faktorom 0.97 (za bakar) i dobili smo dužinu prvog osnovnog harmonika vala. Ako je dužina prevelika onda je dijelmo s 2 i sve tako dok ne dođemo na razumnu mjeru, slabimo rezonantni efekt, ali stvar će isto funkcionirati. Moguće je ići u drugom smjeru odnosno množiti s dva (višrekratnici). Npr: za 432hz se dobije dužina žice od 0.794m, to se pomnoži s 0.97 i dobije se 0.77018m, to bi značilo oko 77cm dužine žice za SBB, ako nam je to previše može onda i 77/2 = 38.5cm

 

Mobius zavojnica

Mobius zavojnica je žica namotana oko špice gorskog kristala koja se zajedno s kristalom stavlja u orgonit, a spaja se na zapper. Elektromagnetsko polje usljed struje zappera pojačava djelovanje orgonita, programira kristal na određenu željenu frekvenciju te generira skalarne valove koji čak mogu poremetiti sustave elektroničkog nadzora ili bilo kakve psi interferencije u određenom radijusu oko kristala. Mobius zavojnica je osnovni sastojak specijalnih tipova orgonskih uređaja: Succor Punch (SP) i Power Wand (PW). Međutim, često se stavlja u HHG-ove, CB-ove, BC-ove i sve jače orgonitne uređaje.

 

mobius1.jpg

 

Izrada: uzme se tanka fleksibilna (višežična) izolirana žica što manjeg promjera, može biti i bakrena. Može se kupiti u Chipoteke ili bilo gdje. Zalijepi se drveni štap ili kutlača oko ograde terase. Žicom se obuhvati stup s tim da se žica savije točno na pola, a dva slobodna kraja se zavežu čvor. Uzme se bušilica, stavi se najmanje svrdlo i učvrsti se zajedno s čvorom. Svrdlo je samo bitno da drži čvor, inače ako je bušilica manja i ako može držati čvor onda ne treba svrdlo. Bušilica se namjesti na minimalan broj okretaja, a smjer okretaja prema uljevo (odvijanje). Upali se bušilica, a žica se drži napetom dok se lagano uvija i umata. Postupak je gotov kad su namotaji pod kutem od 45 stupnjeva. Vidi slike u mom orgonite photo blogu.

Žica se zatim namata oko kristala specijalnim postupkom koji je objašnjen u donjem videu. Jednom namotan, kristal se zajedno s žicom salije u orgonit, s tim da krajevi žice kasnije vire iz orgonita, na ove krajeve se kasnije spaja zapper koji 'boosta' HHG i od njega čini mini-broadcaster i ujedno programira kristal određenom frekvencijom.

Upute za izradu Mobius coila: http://www.whale.to/b/mobius_tut.html

 

Izrada Mobius zavojnice by Sensei Dennis

 

IMG_3101.jpg

Jedan od mojih HHG-ova s Mobiusom spojenih na zapper koji se napaja preko AC adaptera i tako mi radi 24/7 u dnevnom boravku. Moje mišljenje je da bi Mobius trebao biti skoro u svakom HHG uređaju kao generator skalarnih valova i da bi trebao raditi 24/7 kao što i mobitelske stanice rade, međutim zbog nedostatka zappera to je malo teže provodivo. Ja sam Mobius ugradio i oko glavnog kristala mog ChemBustera Gordanaa.

 

 

 

Zaključak

Zavojnice nisu nužne u orgonitima, ali ih je zgodno imati ako se želi usmjeriti tok orgona (SBB) ili generirati kaotično polje skalarnih valova i pojačati djelovanje orgonita uz pomoć zappera ili bilo kojeg frekvencijskog generatora.

 

Tags: orgoniti, Mobius, SBB, zavojnice

Print