This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

18.12.2014 - Podno Svilaje

Krajem 2014.g. dosta vremena sam proveo u području Zelova, malog sela iznad Muća, zapadno od Sinja i južno od Svilaje. Čist, skoro pa planinski zrak i idilična tišina krase ovo mjesto, iako je općeniti dojam da se radi o napuštenom kraju koji sve više tone u draču i kupinu, zaboravljen od svijeta. Kako sam već pomalo postao ovisnik o istraživanju novih prirodnih ljepota, odnosno uživatelj planinarenja ili običnog hodanja prirodom, guštao sam istraživati svako malo brdašce u okolici.

Kako je ovo područje bilo blizu crte razgraničenja zadnjeg u nizu umjetno izazvanih ratova koji se vodio na ovom području, smatrao sam da vrijedi svako brdo giftati jednim orgonitićem. Tu se našao i jedan mobitelski toranj, poslastica za svakog zadrtog 'giftera' orgonita. Na širem području sam uočio par visokih tankih tornjeva s solarnim pločama koje mi izgledaju kao neke meteo-stanice. Čudno je što ih ima 3-4 na malom području. Svakako u pitanju nisu mikrovalni mobitelski odašiljači jer oni trebaju cijele trafostanice i dalekovode koliko struje/energije troše za kontrolu uma obližnjeg stanovništva.

Danas (ove 2018.g.) vidim da su skoro svako brdo oko Zelova i iznad Muća načičkali s ogromnim vjetro-elektranama uništivši vizuru, mir i tišinu cijelog kraja. Projekt ili direktiva EU-a o obaveznom povećanju postotka proizvodnije el. energije iz tzv. obnovljivih izvora kao što su sunce i vjetar, koju svaka država članica EU-a mora ispoštovati je najobična pljačka stolječa kad se državu prisiljava da plaća struju dobivenu iz takvih izvora po nenormalno visokoj cijeni. Sav taj prihod uglavnom ide tvrtkama iz tzv. zaštićenog zlatnog kruga koje imaju iste vlasnike (njih 0.01% koji misle da imaju 99% svega na ovoj planeti) kao i najveće banke, osiguravajuće kuće, telekomunikacijske operatere, medijske kuće i ostale tvornice smeća koje nam uvaljuju svoje smeće i sisaju našu energiju (novac i ostale resurse) kao obični paraziti.

Svatko tko se bavi planinarenjem sigurno je uočio suhozide koje su naši preci podigli na skoro nemogućim lokacijama, visoko u brdima, na nepristupačnim mjestima. Područje oko Zelova je puno malih krugova napravljenih od suhozida koji se jasno mogu uočiti istočno do pravoslavne crkve. Kontemplirajući o ovim građevinama došao sam do zaključka da ovi krugovi nisu samo bili u funkciji držanja stoke ili uzgoja hrane, obrade zemlje, već su imale (i možda još imaju) funkciju fokusiranja i oplemenjivanja energije s ciljem iscjeljivanja okoliša, nešto slično kao Medicine Wheel. Mali dokaz ovoj tvrdnji je i nepostojanje vrata ili otvora u ovim kamenim krugovima. Vrt ili obor za stoku bi morao imati vrata ili prolaz, a ovi krugovi to jednostavno nemaju.

Činjenica je da su naši stari znali puno načina kako pomoći sebi i okolišu, tj. Majci Zemlji. Znanje o orgonitima koji isto imaju ulogu energetskog iscjeljivanja je staro tisućama godinama (dokaz su otkrivene megalitne orgonitne stijene u Bosanskim piramidama). Ali orgoniti su samo jedan od mnogobrojnih načina energetskog iscjeljivanja Majke Zemlje.

Michael Tellinger, vođa pokreta Ubuntu, isto se fokusirao na istraživanje fenomena starih kamenih građevina i krugova u Južnoj Africi (Adamov kalendar) došavši do ideje da su naši preci možda koristili kamene forme i krugove za manipulaciju zvukom i antigravitaciju.

Svaki kamen uvijek sadrži nešto kvarca ili kristala koji može pojačati energiju. Djeca koja pohađaju školu M.P. Ščetinjina u naselju Tekos i koja su gradila dijelove škole vlastitim rukama, tvrde da svaki kamen 'otkucava' jednom u danu. Stoga mislim da je suhozid nešto više od same gomile kamenja naslagane da ograniči neko područje.

Operacije giftanja, odnosno sve donje slike su napravljene u 11. i 12. mjesecu 2014. Vrhunac ekspedicije Zelovo je bilo osvajanje samog vrha Svilaje na koje sam postavio jedan HHG. Kako je bilo jaka bura, ja i moj pratitelj, jedva smo se popeli na vrha, ali uspjeli smo u misiji, te ponijeli s sobom par slika i nove spoznaje o tome koliko bura može biti jaka. Inače s same Svilaje puca pogled na Peruču i Vrliku, te bosansku Kamešnicu, a s južne strane se vide skoro svi otoci južno od Splita. Stvarno zadivljujući i moćan prizor koji otkriva istovremeno surovost i snagu prirodne ljepote.

 

 

Micheal Tellinger o kamenim krugovima