This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kristali

Orgoniti mogu uspješno raditi i bez kristala. Međutim, bračni par Carol i Don Croft je primjetio da dodavanje kristala u orgonit izrazito povečava njegovo djelovanje. Nadalje zbog stiskanja smole kristal je izložen tlaku i stvara se piezoelektrični efekt koji uzrokuje emitiranje negativnih iona koji su blagotvorni za zdravlje. Iskusni orgonitaši tvrde da korištenje programiranih kristala još više pojačava djelovanje orgonita. Stoga se danas kristali standardno dodaju svim orgonitnim uređajima.

Nažalost zbog usađene ljudske potrebe da njeguje svoj ego, biti najljepši, najbrži, najjači, i ostalo naj-naj i da pati ako ne dobije priznanje za svoj rad, kristali se doslovno trpaju u orgonite bez ikakva rezona. Najbitnije u svemu je istaknuti da je orgonit isključivo smjesa metala i smole, a kristal je samo poželjni, ali ne i nužan dodatak. Najbolji su najjednostavniji orgoniti s samo jednom vrstom kristala (ne nužno programiranog) i to u što manjoj količini.

 


 

kristal_skakavac_IMG_4124.jpg

Skakavac u inspekciji gromade ružičastog kvarca u mom orgonskom laboratoriju

 

Osnovna pravila upotrebe kristala u orgonitima

Nikad ne miješati više od tri vrste kristala u jednom orgonitu. Svaki kristal ima svoje frekvencijsko i vibracijsko područje kojom 'boja' izlaznu orgonsku energiju. Miješanje svega i svačega samo može dovesti do kakofonije, konfuzije i možda čak manje efikasnosti orgonita. Prilikom kombiniranja više vrsta kristala u orgonitu nije na odmet proučiti osnovne karakteristike kristala i njihovu interakciju kako se ne bi baš nekompatibilni kristali našli u jednom orgonitu.

Kristali se mogu, ali i ne moraju programirati prije stavljanja u orgonit. Međutim, bitno je istaknuti da se kristal NE TREBA ČISTITI kad je saliven u orgonitnu smjesu. Sama proces konverzije DOR-a u POR unutar orgonita je dovoljan da održi kristale čistim.

Za orgonite se najčešće koristi gorski kristal (quartz crystal) jer je ovo najuniverzalniji kristal s obzirom na energtski spektar (aktivira sve čakre). Iskusni orgonitaši čak tvrde da u svakom orgonitnom uređaju treba biti gorski kristal kao osnova, a ostali kristali se mogu dodavati po želji. Pošto svaki kristal ima neko svoje 'područje djelovanja' orgoniti se mogu posebno napraviti s nekom određenom namjerom i funkcijom kao npr. orgonit za iscjeljivanje kostiju i zubi, orgonit za zaštitu na putu, orgonit za poboljšanje učenja i pamćenja i slično.

Prirodne kristalne špice su najveličanstveniji oblik kristala i imaju veliku moć fokusiranja, apsorbcije i emitiranja energije. Obično se formiraju pod Zemljinom površinom tisućama godina. Stoga se kristalne špice koriste u HHG, CB i ostalim jačim orgonitnim uređajima. Razlikujemo dvostruko (dva prirodna vrha) i jednostruko terminirane špice (jedan vrh). Dvostruko terminirane kristalne špice su posebno na cijeni jer mogu emitirati energiju u oba smjera.

 

hematit_IMG_4809.jpg

Obli kristalići hematita čekaju svoj red za ispomoć orgonitima. Desno na slici, sramežljivo vire špice gorskog kristala.

 

Usitnjavanje kristala

Često dobijemo ogromne komade kristala koji su neupotrebljivi za orgonite i potrebno ih je usitniti. Mala veličina orgonitnih mobitelskih botuna isto uvjetuje stavljanje malih mrvica kristala. Iako sam protiv mrvljenja kristala koji su se formirali po tko zna koliko stotina i tisuća godina činjenica da i najmanja mrvica kristala zadržava istu kristaličnu strukturu, ali normalno manjeg kapaciteta absorpcije i emitiranja enegije. S druge strane skoro svi kristali po raznim dućanima su već iskopani, polirani, obrađeni i procesirani i na neki način su već 'oštećeni'. Obično mrvim polirane kristaliće za mobitelske botune na način da ih stavim između dvije krpe i mlatim čekičem.

Međutim, katkad je dosta teško komadati kristale jer čovjek nakon nekog vremena bavljenja kristalima i orgonitima pomalo počinje osječati njhovu energiju. Naprimjer, skoro 3 mjeseca imam gromadu roza-kvarca od 1.5Kg (prva slika) koju sam planirao razmrviti i raspodijeliti u svoje orgonite, ali nažalost još nisam smogao snage, a i ne vjerujem da ću.

  

kristal_mrvice_IMG_4814.jpg

Usitnjeni gorski kristal za mobitelske botune i slične mini orgonite gdje je mala dimenzija bitna

 

Potrebne količine kristala

Potrebna količina kristala koja se stavlja u orgonit je minimalna, ali opet ne valja baš biti ni škrt s kristalima, naročito ako se rade jači uređaji tipa HHG, BC ili CB.

TB: Za prosječan TB od 100-200 grama dovoljan je jedan kristalić veličine nokta. Više od ovoga neće bitno 'unaprijediti' rad orgonita. Ja u svoje TB-ove ipak stavljam nekoliko malih kristalića (4-5 komada).

HHG: obavezno mora imati bar jednu kristalnu špicu inače se ne može nazvati HHG-om. U prvim verzijama HHG se pravio od 5 kristalnih špica (jedna vertikalno, četiri usmerene u sve strane svijeta), međutim, zbog teške dobavljivosti i skupoće, orgonitaši su zaključili da je bolje i efikasnije napraviti 5 HHG-ova s po jednom špicom i to jednostruko terminiranom. Najčešće se u HHG osim špice stavljaju i više manjih komadića kristala u bazu ili na vrh HHG-a. Može biti iste vrste kao i špica, a može biti i neke druge vrste. Na primjer ja najčešće u svojim HHG na vrh stavljam neki veći kristal koji će emitirati glavnu vibraciju kao npr. flourit, špica je od gorskog kristala, a u bazi još dodam 10-ak komadića gorskog kristala ili hematita ili roza-kvarca.

BC: obično se u glavnu vertikalnu os postavi više kristalnih špica jedna iza druge (dovoljna je i jedna špica u vertikalu) s tim da zadnja pri vrhu viri van orgonita. Inače dosta se često može naići na orgonite koji svojim vrhom vire iz orgonita. Ovo nema nikakvog efekta osim vizualnog i estetskog. Uz špice, obično se doda i nešto manjih kristalića pravilno raspoređenih u smjesi. Ja sam u svojoj Aryi postavio oko 3 kristalne špice po vertikalnoj osi, 4 velika grumena koji su napola saliveni u bazu i dosta manjih kristalića.

CB: dovoljno je postaviti po jednu špicu u svaku cijev, ali obično se i u samu orgonitnu bazu ChemBustera dodaju komadići kristala. Na savjet jednog iskusnog orgonitaša ja sam u svoju Gordanu stavio 26 špica i skoro pola kila manjih kristalića. Mislim da sam pretjerao, ali opet na masu orgonita od 19Kg možda je to čak i prava mjera.

  

kristal_spice_IMG_2478.jpg

Prirodne špice gorskog kristala s jednim prirodnim vrhom (jednostruko terminirane). Katkad se obavijaju zavojnicama prije stavljanja u orgonit jer pojačava djelovanje. S strane su dva mala primjerka zelenog flourita.

 

Programiranje, čišćenje i punjenje kristala

Ja svoje kristale obično ne programiram, ali ih redovno čistim prije stavljanja u orgonit da bar malo 'uklonim' negativne impresije dobivene po raznim dućanima. Nadalje Mobiusova zavojnica koja se obično stavlja u HHG, BC i CB uređaje i koja se spaja na zapper vrši konstatno kondicioniranje kristala na frekvenciju zappera. Stoga je mudro jednom kad se napravi orgonit s Mobiusom oko kristala da se uvijek koristi ista frekvencija kako bi se izbjegle konfuzije.

Pošto sam kraj mora, najradije čistim kristale na način da ih držim u staklenoj posudi s morem oko 7 dana. Zatim ih punim na suncu sve dok ih ne stavim u orgonite. To je za mene dovoljno. Za one koji žele više preporučam knjigu KRISTALI od Borivoja Bukve. Ovdje samo prenosim tri pasusa iz te knjige u vezi čišćenja i rada s kristalima:

KRISTALI SE MOGU CISTITI NA VISE NACINA :

  • Disajnom metodom, prebacivanjem kristala u visini naših grudi iz lijeve u desnu ruku, tako što udahnemo pa izdahnemo u pravcu kristala s namjerom i željom da je čist. To ponoviti više puta za redom, jedno 5 min.
  • Uz pomoć Mjeseca, za vrijeme puna Mjeseca na mjesečini držimo 2 - 3 dana kristal, izloženog utjecaju mjesečine.
  • Čišćenje uz pomoć vode - staviti kristal u ruku i pustiti da teče hladna voda preko kristala više minuta, potom se stavi na Sunce jedno dva sata. Nakon toga protrlja se pamučnom ili svilenom tkaninom.
  • Čišćenje kristala u otopini soli - u jednu litru vode stavite tri žlice morske soli, ili se uzme litra morske vode i kristal se drzi u vodi sedam dana. Tako očišćen kristal potrebno je potom programirati.

 

kristal_IMG_2831.jpg

Moja kolekcija kristala u fazi čišćenja u morskoj vodi


PROGRAMIRANJE KRISTALA :

Programiranje kristala vrši se uz pomoć vizualizacije i misaone energije, sa sasvim odredjenom svrhom, koja nam je potrebna, vezano uz taj kristal. Vrlo je efikasno programiranje i sa zvukom, uz vizualizaciju željene slike za dotični kristal, potrebno je ponavljati odredjen ton. To se obično čini uz glasove : OM, JAM, RA, HA, KAM, LA, A, BA i sl. - izgovarati vibracijom tog zvuka. To je potrebno činiti više dana za redom. Intuitivno trebate osjetiti kada sa programiranjem treba prekinuti.

RAD SA KRISTALIMA :

U slobodno vrijeme, ako ste u mogućnosti, potreban je kontinuiran rad sa kristalima. U prirodi na osami, stavite kristal u morsku ili tekuću vodu, potok ili jezero. Zatim ga iznesite na svjetlo, kristali vole svjetlo, takodjer vole da ih volite i poštujete. Pokušajte osjetiti kakvu vam poruku šalje kristal, da li je posrijedi zadovoljstvo, radost, sreća i slično.

To isto, istom mjerom uzvratite kristalu, time mi upućujemo pozitivne misli, kristal prima energiju naših misli, transformira tu energiju i vibrira odredjenom frekvencijom, odasšljući energiju i svjetlost oko nas u prostor. Kristali su kompjuteri, koji primaju, zadržavaju i vračaju energiju, koja im se pošalje. Samo dobrim, pozitivnim mislima upućenim njima, oni uzvračaju istom mjerom i nama.

 

biosand_IMG_4763.jpg

Bionizirani kvarcni pijesak je obavezan dodatak mojim orgonitima.

 

Bionizirani kvarcni pijesak za vrt (sand quartz)

Bionizirani vrtni kvarc (sand quartz) je jeftini vrtni kvarz pijesak (30-ak kuna 20 kila) koji je bioniziran.  Bionizacija pijeska je metoda oživljavanja pijeska po Reichovoj metodi koji je prvi koji je otkrio da i neživa materija (pijesak) ima energetske balunčiće (bione) koji se ponašaju kao živa bića. Ovaj pijesak nije zamjena za kristal u orgonitu, ali služi kao koristan mineralno-organski dodatak orgonitima stoga ga skoro uvijek stavljam u svoje orgonite.

Postupak pravljenja bio-pijeska (opisan je ovdje) se sastoji od toga da se pijesak jednostavno skuha u vodi i da se kuha oko pola sata, zatim se izlije voda ako je što preostalo, ohladi se i stavi u friz preko noći, nakon 24 sata ponoviti postupak i onda još jednom, znači postupak se sastoji od tri prokuhavanja pijeska i tri smrzavanja. Kod kuhanja je dobro staviti poklopac na lonac da ne iskoči pijesak i što širu posudu s što tanjim slojem pijeska. Ja bionizirani pijesak ostavim na suncu još par dana da se dodatno energizira.

 

spice_IMG_4797.jpgspice2_IMG_4806.jpg

Na lijevoj strani su debele prirodne brazilske špice. Desno su kineske špice (osim smeđih citrin špica). I slijepac vidi da su brazilske špice energetski jače i privlačnije za razliku od kineskih, stoga savjet: izbjegavajte kineske e-bay prodavače kristala jer su mi u najmanju ruku sumnjivi.

 

Nabavka kristala

Kupnja: Svoje kristale najradije nabavljam u Nebeskom Daru. U Hrvatskoj postoji još Nova Arka i Indigo dućan. Isto tako se kristali mogu kupiti ili razmijeniti s članovima Alternativa Foruma. U Srbiji postoji Dekameron on-line dućan.

Sam svoj miner: mi na moru možemo se domoći dosta kvarca s stijena koje su blizu mora. Kontinetalci mogu nabaviti kvarc kraj riječnih tokova ili po šumama (Sljeme). Iako kvarc nije prava zamjena za pravi gorski kristal, ipak daje jednu finu 'domaću' vibraciju i može se čak samostalno koristiti u jednostavnijim uređajima tipa TowerBuster.

 

kvarc.jpgkvarc1.jpg

Planinski kvarc nađen 'iza kuće'. Prednost: besplatan, a u izobilju te jaka prirodna energija. Može se bez problema koristiti u TB-ovima kao jedini kristal, ali i u ostalim orgonitima kao drugi kristal iza špica gorskog kristala ili ostalih kristala.

 

Zaključak

Stavljajte kristale u orgonite, ali budite umjereni kako u količini, tako i u miješanju raznih vrsta kristala. Za početak je najbolje stavljati samo gorski kristal kao jedinu vrstu kristala, tu ne možete pogriješiti i uvijek nastojte da vaš orgonit ima gorski kristal koji je osnovni kristal za orgonite. Izbjegavajte miješanje više od tri vrste kristala. Svi orgoniti mogu imati manje kristaliće u raznim oblicima (polirani, kuglice, krhotine i slično), ali jači orgonitni uređaji ipak zahtijevaju prirodnu špicu koja bolje fokusira orgonsku energiju. Kristale ne morate ni čistiti ni programirati prije stavljanja u orgonit da bi orgonit bio funkcionalan, oni se same čiste unutar orgonita. Kasnije kad se 'uhodate' u radu s kristalima, s određenom namjerom možete programirati kristale i staviti ih u orgonite koji će pojačati vašu namjeru odnosno osnovnu funkciju kristala te tako napraviti namjenske orgonite (zaštita, liječenje i slično).

 

Dodatak 1: Ja i kristali

Sve nabavljene kristale čistim u morskoj vodi 7 dana u staklenoj posudi. Nakon toga ih držim na suncu što duže da se energiziraju. Obično ih ne programiram iako katkad to i činim, ali s zapperom: žicu zappera omotam u krug ispod kartona na kojem rasporedim kristal  i tako ostavim preko cijelog dana. Koristio sam 15Hz. Obvezno koristim gorski kristal u svim orgonitima. Hematit ili ametist isto skoro uvijek stavljam kao drugi kristal ili eventualno dodam roza-kvarc ili obični kvarc. Roza kvarc volim dodavati u one orgonite koji idu ispod kreveta jer on navodno dosta štiti od zračenja podzemnih voda. Za posebne namjene koristim: turmalin za zaštitu od astralnih i ostalih mentalnih i psi napada stoga njega volim stavljati u osobne orgonite i mob. botune zajedno s gorskim kristalom. Flourit, jaspis i sugilit koristim kao iscjeljujuće dodatke u orgonitima. U novije vrijeme eksperimentiram s amazonitom i karneolom.

Na početku sam kristale gledao s strahopoštovajem i nekim strahom da ne pokupe bilo što negativno kako od mene, tako i od okoline (imam par njih koji ne mogu držati prste k sebi), ali to je tako besmisleno. Kad se oslobodite ovog straha, vrlo je zabavno s njima raditi, divim se bojama i oblicima i energiji koju emitiraju, a ako ih nečije ruke osim mojih i taknu to me ne smeta, to su moja zvjezdana braća i sestre koja su došla na moj poziv da mi prave društvo kao i svi kristali koje imam koji su došli s sviješću da će završiti u orgonitima i pomoći ljudima i majci Zemlji. I ako netko ima poriv da ih dira, gleda, liže ili bilo što, ja kažem samo naprijed, iz toga se mora roditi nešto dobro.

 

Dodatak 2: O kristalima

Kristali su oduvijek bili tu, puno, puno prije nas su bili prisutni na našoj planeti, pomažući njen razvoj. Primali su sveprisutnu Kozmičku ljubav, uvećavali i isijavali svoje postojane energetske vibracije svuda oko sebe. Odašiljali su u svijet svoju ljubav i duhovnost. Našli su se kao pomoć Imakulati – Velikoj majci planete Zemlje da održava u svome srcu predivnu čistu sliku svijeta budućnosti. U Njenom srcu oduvek smo bili i mi ljudi. Kristali su sijali, prenosili svetlost, ljubav, toplotu Sunca, svoju strukturalnu stabilnost. Sve je temeljno pripremljeno i kad je došlo vreme dogodili smo se i mi.

U cik zore ljudske civilizacije, kristali su grijali naše srce, prenoseći nam nepogriješivo poruke ljubavi našeg Oca – Tvorca neba i zemlje. Bog je stvorio kristale da budu pomoć svijetu i da podsjećaju ljude na prvobitnu nepromenjivu zamisao utisnutu u srce Velike Majke.

Prvom čovjeku, kao i ovom danas nije bilo teško da zapazi blistavi kristalni sjaj, plamenove boja dragog i poludragog kamenja. Danas ljudi sa njima trguju, njihovu vrednost mjere novcem, zlatom. Kristali su naši prijatelji koji nam pomažu živjeti. Oni su nam učitelji i iscjeljivači. Mogu biti ukras i odraz moći, strasti ili manija, zavisi u čijim su rukama. Odašilju nam ljubav, čistu, postojanu, uvek ponavljanu u istom ritmu, razgaljuju naše srce. Ostalo je još samo da postanemo svjesni i uvedemo u našu stvarnost taj čarobni, blistavi, iscjeljujući svet kristala.

Minerali, drago i poludrago kamenje oduvijek su fascinirali čovjeka prije svega zbog svoje vizualne privlačnosti, izuzetne čistoće, igre boja ili transparentnosti. Sa stanovišta duhovne nauke carstvo minerala pripada osnovnoj stepenici evolucije svesti, i pored toga što po mnogim karakteristikama koje diktira okvir sadašnjeg stupnja razvoja nauke, ovi entiteti ne spadaju u kategoriju živih svjesnih bića, već je potonja rezervirana samo za biljno, životinjsko i ljudsko carstvo.

Kristali imaju različite vibracije. Oni su sposobni da akumuliraju energije u skladu sa svojom prirodom, da ih uvećaju i povratno djelotvorno vračaju na nas i našu okolinu djelujući kroz rezonancu i vibraciju. Velika je korist i pomoć od kristala ako smo im prijatelji, ako ih volimo i priželjkujemo njihovu energiju. Kad naučimo da komuniciramo sa njima otkriće nam mnogo više, otkriće nam i svoje skrivene vrijednosti.

Preuzeto sa: www.sunnyray.org

 

Dodatak 3: Djelovanje kristala

Napomena: postoji ogroman broj vrsta kristala, a čak ista vrsta dolazi u raznim bojama i oblicima i podvrstama. Naprimjer flourit dolazi u fenomenalnoj ljubičastoj boji ili pak zelenoj. Stoga treba iskusno oko za razlikovanje pojedinih vrsta kristala. Obli primjerci kristala su dodatno polirani oblici koji se najčešće stavljaju u nakit. Za orgonite je najbolje koristiti prirodne komadiće kristala i možda je najjeftinija varijanta uzimanje kristalića i špica u rinfuzi.

 

Ahat
ahat.jpgAhat je izvrstan zaštitnički kamen. Umirujući je i ublažavajući. Jača vezu tijela sa zemljom. Daje hrabrost, energiju, snagu, rastjeruje strahove i daje porast samopouzdanja. Smanjuje osjećaj ljubomore i prizemljuje emocije. On je kamen sklada i unoseći elemente sklada u naše biće i živote, uvelike povećava ozdravljenje.
Ahat također povećava kreativnost i stimulira intelekt. Poznat je kao kamen koji donosi sreću. Ahat pomaže i kod problema desni i zubi. Pojačava vid.
Štiti od štetnih tehničkih zračenja (kompjuter, TV, mobitel)

 

Amazonit
amazonit.jpgAmazonit je kamen istine, časti, komunikacije, cjelovitosti i poštovanja. Povećava intuiciju, psihičku moć i sposobnosti, kreativnost, intelekt. Povezan je s grlenom čakrom i kao takav koristan u komunikaciji. Stavlja u red fizičko i astralno tijelo. Smanjuje stres i donosi samopoštovanje.
Može iscijeliti emocionalne nemire i traume. Općenito ima preventivno djelovanje na zdravlje, smanjuje srčane probleme, koristan je za mišiće, živčani sustav, zube zahvaćene propadanjem i osteoporozu.
Pojačava životnu snagu, daje dublji opuštajući san - odličan u spavaćoj sobi, smiruje živce i čisti od negativnih energija, poboljšava komunikaciju ljubavi i uklanja energetske blokade, pročišćava sve meridijane, pojačava muške kvalitete u osobi.Ametist
ametist.jpgAmetist su dugo zvali kamenom sređenosti i trezvenosti. U starom Rimu, prah ametista dodavali su vinu da spriječe pijanstvo. Pomaže u liječenju alkoholizma, nasilnog ponašanja i svake vrste ovisnosti. Ametist donosi energiju stabilnosti, mira, ravnoteže, hrabrosti i unutarnje snage.
Koristi se i kao zaštita od psihičkih napada. Na duhovnoj razini, ametist pomaže komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti (kroz povijest su ga često nosili biskupi u prstenu).
On je izvrstan kamen za meditaciju i pomaže nam spoznati svoj put. Potiče dobar san. Olakšava bol žalosti i razvija osjećaj sreće. Ametist je koristan ako imamo pravnih poteškoća i novčanih problema. Dosta se koristio i kao zaštita na putovanjima.
Pomaže kod glavobolja, nesanice, artritisa, olakšava bolove, povoljno djeluje na cirkulaciju, kronični umor, imunitet.
Povezan je s krunskom čakrom.Aragonit
aragonit.jpgAragonit povećava energiju, osobito energiju molitve i meditacije. Potiče osjećaj samopouzdanja, vlastite vrijednosti i dobro raspoloženje. Smanjuje ljutnju i opterećenje stresom. Koristan je kod kroničnog umora i gubitka kose, za kožu, tkiva i kosti.

 

 
Aventurin
aventurin.jpgAventurin je koristan u svim područjima kreativnosti, mašte kao i za mentalnu jasnoću. Vjeruje se da povećava blagostanje i donosi uspjeh u karijeri, pomaže vidjeti alternativu u svim situacijama.
Daje mir, ravnotežu, unutarnju snagu i povećava radost.
Donosi sreću, posebno u igrama na sreću. Koristan je za krv, cirkulaciju, glavobolje, poremećeni san. Štiti srčanu čakru od vanjskih prodora energije.

 

Citrin
citrin.jpgCitrin je jedan od rijetkih kamenja koji poništava negativnu energiju i nije mu potrebno čišćenje ili pražnjenje. Topla energija, potiče optimizam, privlači bogatstvo i pomaže ga održati. Dobar za mentalno fokusiranje, izdržljivost i samopoštovanje.
Citrin je poznat kao kamen uspjeha, jer promovira uspjeh i obilje, posebno u poslu i trgovini.
Povezan je s mentalnom jasnoćom, povjerenjem, srećom, veseljem i osjećajem moći.
Dobar je i općenito kao zaštitni kamen.
Pomaže probavu i eliminira noćne more. Povezan je sa čakrom solarnog pleksusa.


Fluorit
flourit.jpgJak iscjeljujući kamen. Dovodi red u nered, povećava mentalne sposobnosti i koncentraciju.
Fluorit potiče duhovnu i psihičku cijelovitost i razvoj, istinu, zaštitu i donosi mir. Pomaže u rješavanju psihičkih blokada, osnažuje svijest; odlično utječe na zdravlje kostiju i mišića. Dobar je za čišćenje aure i potiče zdravu ljubav prema sebi.
Zeleni Fluorit pomaže prizemljiti višak energije i rasipanje na emocionalne traume. Štiti od štetnih elektromagnetskih zračenja (kompjuter, mobitel...). Koristan je za želudac, crijeva, protiv infekcija, za zube i kosti. Osnažuje i štiti srčanu čakru.


Gorski kristal
gorski.jpgRimljani su vjerovali da gorski kristal sadrži energije bogova koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svatko bi trebao imati jedan! Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimulira moždane funkcije, stimulira imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu, aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši.
Ovaj kristal aktivira sve čakre; koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, za zaštitu od zračenja kompjutera kao i za zaštitu od podzemnih zračenja.
Udvostručava ljudsko biomagnetsko polje, štiti nositelja od radijacija, poništava statički elektricitet.

 

Granat
granat.jpgGranat je kamen romantične ljubavi i strasti. Povećava putenost, senzualnost, seksualnost i prisnost. Donosi pozitivne misli i porast energije. Stvara samopouzdanje i uspjeh u karijeri. Pruža veliku zaštitu od zla. Iscjeljujući je za srce, krv, cirkulaciju, pluća. Osnažuje kosti i kožu. Izvrstan je za bolesti poput artritisa i reume jer daje energiju.
Povezan je s korijenskom čakrom.

 Hematit
hematit.jpgHematit je poznat kao "kamen za um". Donosi mentalnu organizaciju, vrlo je prizeman i umirujući. Potiče temeljno i originalno razmišljanje, logiku, poboljšava pamćenje.
Pomaže nam shvatiti da su nam granice tamo gdje ih sami postavimo. Uklanja negativnosti, potiče izdržljivost i hrabrost. Uravnotežava tijelo, um i duh.
Snižava tjelesnu temperaturu, sređuje krvne poremećaje, anemiju, nervozu, nesanicu, odličan za zarastanje rana i kostiju. Povezan je s korijenskom čakrom, uzemljuje višak energije i djeluje kao stabilizirajuća sila.

 


Jaspis
jaspis.jpgCrveni jaspis zovu još kamenom čestitosti i pravednosti zato što jako pomaže u nepoštenim i nepravednim situacijama. Također, povećava osjećaj odgovornosti, suosjećanje i izbor. Omogućava sjećanje snova i njihovo dešifriranje.
Veliki je zaštitnik i spasitelj u opasnim i pogibeljnim situacijama. Pomaže u borbi za opstanak. Crveni jaspis povezan je s prvom i drugom čakrom. Ima stabilizirajući učinak i pomaže da svu svoju energiju upotrijebimo uravnoteženo i da jako dobro kontroliramo svoje strasti. Iscjeljujuća moć mu je velika, jer na sve poremećaje i bolesti djeluje izuzetno pozitivno i vodi ka poboljšanju.

 

 

Karneol
karneol.jpgKarneol je kamen kreativnosti, individualnosti i hrabrosti. Veliki je zaštitnik. Pojačava memoriju i pomaže pronaći prave prijatelje. Štiti od ljubomore, ljutnje i straha.
Pomaže ostvariti želje i donosi sreću; olakšava i uklanja tugu.
Pomaže stabilizirati energije u domu. Povezan je s korijenskom i sakralnom čakrom.
Koristi se za liječenje rana, pomlađuje tkiva i stanice, protiv reumatizma, bubrežnih kamenaca i drugih bubrežnih problema, žučnih kamenaca, hladnoće, peludne alergije i neuralgije.

 


Labradorit
labradorit.jpgSnažna svjetlosna energija, ovo je kamen preobrazbe. Pruža jasnoću i uvid u našu sudbinu. Pomaže u prisjećanju snova i omogućuje njihovo korištenje u svakodnevnom životu. Uklanja stres i tjeskobu, pomaže u rješavanju podsvjesnih problema, pruža mentalnu prosvjetljenost.
Povezan je s 3. i 6. čakrom.
Jača imunitet, mišiće i krvotok; povećava intuiciju i mističnu mudrost. Stimulira mozak, smanjuje ljutnju i stres; čisti, balansira i štiti auru. Moćan, mističan kamen.
Oslobađa čitavu sobu od negativnih energija i pomaže kod poslovnih uspjeha.

 

Lavanda kvarc
lavanda.jpgLavanda kvarc ima energiju i sva svojstva ružičastog kvarca osim što još stimulira treće oko i vidovitost. Lavanda kvarc je kristal ljubavi i duhovnosti.

 

 


Malahit
malahit.jpgMalahit je kamen preobrazbe, pomaže promjene i duhovnu evoluciju. Može očistiti i aktivirati sve čakre i uravnotežiti ih. Malahit povezuje srčanu i korijensku čakru,a naročito je koristan za balansiranje i čišćenje srčane čakre. Pomaže uravnotežiti čistu ljubav, romantiku i vlastitu dobrobit.
Malahit je kamen sreće, blagostanja i obilja. Također je moćan zaštitnički kamen, služi kao opća zaštita, zaštita od zla, zaštita tijekom trudnoće i rođenja, zaštita za djecu.
Izvrstan je kao zaštitni kamen tijekom letenja i dugih putovanja. Povećava emocionalnu stabilnost i ravnotežu.
Djeluje dobro kod astme, artritisa, napetih mišića, tumora i bolesti izazvanih radijacijom.

 

Magnetit
magnetit.jpgMagnetit donosi iscjeljujuću energiju neophodnu za oporavak. Koristan za astmu, krv i krvožilni sustav, kožu i kosu. Djeluje potuupalno, uklanja grčeve i napetost mišića, izuzetno je koristan za sportske povrede. Ublažava emocije poput straha, bijesa, žalosti i pretjerane vezanosti. Uskađuje intelekt s emocijama i donosi unutarnju stabilnost.

 

Oniks
oniks.jpgOniks je primarno povezan s korijenskom čakrom. Pomaže u nošenju s izazovima u životu, posebno s onim koji uzrokuju iscrpljivanje energije. Pomaže s uzemljenjem i kontroliranjem viška neželjenje energije. Koristan je za porast izdržljivosti i hladnokrvnosti.

 

 

Ružičasti kvarc
roza_kvarc.jpgRužičasti kvarc poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje. Smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog bijesa, srdžbe, ljubomore, strahova. Zamjenjuje negativnost s harmonijom. Djeluje na četvrtu čakru i područje srca, krvotoka, poboljšava rad bubrega; pomlađuje i revitalizira kožu. Kada se programira za mršavljenje daje izvrsne rezultate. Protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja. Kamen koji morate imati!

 

 

Sodalit
sodalit.jpgSodalit je kamen logike, racionalnosti, učinkovitosti i istine. Pomaže rad u grupi, stimulira razmišljanje, pomaže u prepirkama, svađama i drugim neslaganjima. Potiče poštene emocije.
Donosi porast inteligencije, znanja; može ujediniti logiku i duhovno. Koristan je za žlijezde, oči, probavni sustav, nesanicu, nedostatak kalcija, za brže liječenje prehlada.
Povezan je s petom i šestom čakrom.

 

Sugilit
sugilit.jpgSugilit još zovu i "kamen iscjelitelj" zbog njegove sjajne sposobnosti pojačavanja izlječenja. Povezan je s trećim okom i krunskom čakrom. Ublažava posljedice šoka i razočaranja. Jača duhovnost, psihičke sposobnosti i kanaliziranje. Pomaže usavršiti duhovnu ljubav i otvoriti srčanu čakru za bezuvjetnu ljubav i važan je kamen „ljubavi“. Pomaže nam očitovati naše prirodne talente i čuva nas od sirove stvarnosti. Smanjuje neslaganje, ljutnju, ljubomoru, predrasude i pruža osjećaj slobode. Izvrstan je za psihičku i duhovnu zaštitu. Koristi se protiv glavobolje i svih vrsta nelagode. Sugilit svijetle boje pročišćava krv i limfu. Ima blagotvorno djelovanje kod kancerogenih oboljenja. Ovaj kamen nalazi odgovore na sva velika životna pitanja, poput: „Tko sam?“, „Zašto sam ovdje?“, „Odakle dolazim?“, „Koja mi je svrha?“ Koristan je pratitelj u svim duhovnim potragama. Sugilit je prepun energije i nikada ga nije potrebno puniti, ali se mora prazniti jedanput mjesečno s komadićima hematita.

 

Tigrovo oko
tigrovo.jpgTigrovo oko je jak zaštitnički kamen i odličan za uzemljenje. Povećava nepovredivost, praktičnost, ispravno korištenje moći. Povećava sreću, donosi blagostanje, često u obliku novca. Štiti tijekom putovanja.
Pomaže da jasno sagledamo i vidimo stvari bez iluzija. Koristi se za oči, reproduktivni sistem, polomljene kosti, probavu, crijeva.
Povezan je sa solarnim pleksusom i donosi nam osobnu moć. Vrlo jak kamen.

 

 

Tigrovo željezo
tigrovo_zeljezo.jpgTigrovo željezo je važan ljekoviti kamen, jer je kombinacija hematita, crvenog jaspisa i tigrovog oka, koji stimulira proizvodnju energije. On je postojan, nepromjenljiv kamen koji rijetko treba čišćenje. Povezan je s prvom čakrom, stimulira samopouzdanje, samouvjerenost, poboljšava izdržljivost i posebno je važan onima čiji život zahtijeva puno fizičkog napora. Kada je opasnost blizu, pomaže nam pronaći utočište. Tigrovo željezo je jak zaštitnik i odbija zle čari i loše misli nazad prema pošiljatelju.

 

 

Tirkiz
tirkiz.jpgPrema Indijancima i istočnjačkim tradicijama tirkiz je svet. Povezan je s nebom, donosi nebesku energiju na zemlju. Potiče iskrenost i jasnu komunikaciju iz srca. Štiti od zagađenosti okoline i donosi ispunjenost i obilje. Poznat je kao glavni iscjeljujući kamen jer ubrzava ozdravljenje.
Moćan je za uzemljenje i općenito zaštitu. Aktivira povučene ljude.
Koristi se za mišićno tkivo, regeneraciju, stres, glavobolje. Povezan je s petom čakrom.

 

 

Turmalin
turmalin.jpgCrni turmalin povezan je s korijenskom čakrom i izvrstan je za uzemljenje viška energije. On je dobro poznat kao pročišćavajući kamen koji odbija i transformira negativnu energiju, tako da je jako zaštitnički.
Može izmijeniti i ukloniti negativnost koja dolazi od osobe ili okoline. Upotrebljavao se kao sredstvo za čišćenje aure i može pomoći postići višu razinu svjesnosti. Često se upotrebljavao i kao obrana od crne magije, jer se vjeruje da negativne misli i djelovanja vraća pošiljatelju. Koristi se i protiv štetnih tehničkih zračenja TV-a, monitora, mobitela.
Izvrstan je za rastjerivanje straha, opsesija, neuroza i donosi emocionalnu stabilnost. Osnažuje imuno sustav, pomaže kod srčanih bolesti, artritisa i gihta.Unakit
unakit.jpgDjelovanje: Unakit je kamen blage, ali moćne energije. Donosi bezuvjetnu ljubav za čovječanstvo, povezanost i okupljanje. Vrlo je koristan za vrijeme trudnoće i rađanja. Koristan je za srce, cirkulaciju, ženski reproduktivni sustav, olakšava trudnoću, u manjoj mjeri za muški reproduktivni sustav. Pomaže kod problema s težinom.

 

Tags: orgoniti, kristali

Print