Ova e-mail adresa je zasticena od spam robota, vidljiva je samo ako je ukljucen Javascript.

Orgonski zapper - uZapper

mt_ignore

uZapper je orgonski zapper napravljen u samogradnji po mojoj vlastitoj originalnoj zamisli i konstrukciji, a s ciljem da se poboljša efekt uređaja u odnosu na postojeće verzije zappera. Orgonski zapper ima funkciju generiranja pravokutnog ili kvadratnog signala koji se provodi kroz orgonit i Mobiusovu zavojnicu. Ovaj signal ima blagotvorne zdravstvene efekte ako se primjenjuje na čovjeka u tzv. procesu 'zapiranja'. Više o mehanizmu djelovanja orgonskog zapera i zapiranju ovdje.

Najčešća mana zappera konstruiranih po Hulda Clark dizajnu (koji je i najviše u upotrebi) je nestabilna frekvencija pravokutnog signala. Naime frekvencija je određena pasivnim elektroničkim elementima (RC) stoga ovisi o toleranciji ovih elemenata, o okolnoj temperaturi, te o naponu izvora koji se neprestano mijenja ako se koristi baterija čiji se napon tijekom vremena postepeno smanjuje. Ova greška je izraženija kod visokih frekvencija. Npr. zapper s tendollarzapper.com kojeg sam prije preporučivao umjesto deklariranih 30Khz na mom mjernom uređaju (osciloskopu) pokazuje 27Khz što je ogromno odstupanje. Kod ovih zapera najbolje su se pokazale niske frekvencije koje su bez obzira na ove faktore vrlo stabilne (15Hz).

Kako bih osigurao stabilnost frekvencije, malu i ekonomičnu potrošnju struje, veći izbor mogućih frekvencija i indikaciju istrošenosti baterije zappera konstruirao sam vlastiti zapper koji ima mikrokontroler koji sve ovo spomenuto omogućava. Nazvao sam ga mikroZapper ili skraćeno uZapper.

uZapper sam počeo razvijati od prvog mjeseca 2012. godine i dosada sam razvio četiri različita zappera. Svaki zapper je doživio i do desetak revizija dok nisam došao do idealnog balansa cijene i kvalitete na osnovu povratnih informacija korisnika. Moja želja je da podijelim znanje koje sam stekao u ovom procesu i da svatko tko ima sposobnosti i volje da izradi svoj vlastiti orgonski zapper, bilo da replicira moj dizajn ili da dobije inspiraciju da napravi nešto bolje.

Za detaljne upute kako sam napraviti i replicirati ovaj uređaj pogledaj Izrada uZappera. Nije mi cilj zarada niti skrivanje i naplaćivanje znanja. Međutim, za one koji nisu vični elektronici ostavljam mogućnost da me kontaktiraju na email (vidi dolje) radi nabave mog uZappera i ostale pripadajuće opreme.

Ograđujem se od bilo kakvih posljedica korištenja istoga. Ja osobno i dosta drugih ljudi je osjetilo povoljne zdravstvene efekte usljed korištenja zappera, međutim ne garantiram niti reklamiram ovaj uređaj kao medicinsku terapiju, sve ostavljam na osobnu procjenu. uZapper je prvenstveno elektronički generator pravokutnog signala, a ako netko ovaj uređaj koristi za medicinske svrhe to ostavljam na njegovu vlastitu odgovornost.

 

Kontakt:

 

Svi moji zapperi:

  1. uZapper A7
  2. uZapper C1
  3. uZapper C1 mini radiantni
  4. uZapper B16 mini radiantni
  5. Slike izrade kabela s orgonitom
  6. Slike izrade uZappera
  7. Slike s osciloskopa

 

 

uZapper A7

uZapper A7 - Korisničke upute

A7 je orgonski zapper s ukupno sedam preprogramiranih frekvencija koje po želji mogu isprogramirati. Prvenstveno je namijenjen i optimiziran za zapiranje, ali se može koristiti i za napajanje aktivnih orgonskih uređaja.

Zapper na sebi ima dvije elektrode (mesing) u obliku botuna koji omogućavaju zapiranje na način da se zapper s elektrodama priljubi uz kožu (npr. na zapešću ili gležnju). Isto tako ima izlaze za spajanje posebnih metalnih palica pomoću kabela što omogućava metodu zapiranja s držanjem bakrenih palica u ruci.

 

mt_ignore

Prikaz osnovnih elemenata uZappera A7

 

Srce uređaja je mikrokontroler ATMEGA koji koji generira pravokutni signal s 50% odnosa signal/pauza s savršeno stabilnom frekvencijom (takt daje kvarcni oscilator koji se koristi i u današnjim računalima) bez obzira na stanje istrošenosti baterije i raznih okolnih faktora (temperatura, vlaga). Uređaj može raditi s baterijom od 9V ili s vanjskim adapterom za napajanje (220V/12V). Posjeduje indikator istrošenosti baterije. Potrošnja je oko 3mA s 9V baterijom ili tri puta manje nego standardni zapper izrađen po Hulda Clark dizajnu, što osigurava duži vijek baterije.

Frekvencija se bira tipkalom. Tri LED diode pokazuju binarni kod trenutne frekvencije. Kad se uređaj gasi, zadnja korištena frekvencija se pamti

Izlazni signal zappera prolazi kroz Mobiusovu zavojnicu te ide oko manje špice gorskog kristala salivene u epoksidnoj smoli s sitnim ostacima mesinga i ostalog metala u orgonitni blok. Ovo višestruko povečava generiranje pozitivnog orgona, stoga je preporučljivo da sam zapper bude što bliže tijelu kad je uključen kako bi se efekt što više osjetio. U orgonitni blok s donje strane je dodan i neodymium magnet koji stvara dodatno magnetsko polje koje ima isto blagotvoran efekt na zdravlje.

 

mt_ignore

Prikaz unutrašnjosti uZappera A7

 

Dodatna oprema

Adapter za napajanje (220V/12V), bakrene palice i pripadajući kabel koji omogućava zapiranje s držanjem palica u rukama. Pozitivni pol kabela (crvena žica) je serijski spojena s malom Mobiusovom zavojnicom koja je zalivena u orgonitni blok koji ima volumen kao i manji TowrBuster tip orgonita. Cilj ovog principa spajanja je da pravokutni signal zappera prolaskom kroz orgonitni blok pobudi još više blagotovorne pozitivne orgonske energije.

 

mt_ignore

Dodatna oprema uZappera A7 i C1: kabel s orgonitnim blokom, bakrene palice i adapter za napajanje (220V/12V)

 

 

Frekvencije

Frekvencije pravokutnog signala zappera mogu programirati po želji. Jednom kad su uprogramirane u mikrokontroler prilikom izrade zappera, sam korisnik ih ne može naknadno reprogramirati, već samo bira između 7 preprogramiranih frekvencija.

Frekvencije se mogu programirati s preciznošću od 1Hz u rasponu od 0-2000Hz, sve iznad toga je podložno grešci od 1%. Npr. frekvencija od 30Khz, može u stvarnosti biti 30300Hz, što nije idealno, ali je puno bolje nego greška kod starijih zappera koji mogu imati grešku i do 10%. Ova greška se može dodatno smanjiti, ali to bi značilo veču potrošnju struje, stoga ovo predstavlja dobar balans između preciznosti i potrošnje struje. Isto tako kod zapiranja se češće koriste niže frekvencije jer svaka frekvencija pravokutnog signala generira harmonike na višim frekvencijama, a i ove niske frekvencije se mogu preciznije generirati.

Maksimalna moguća frekvencija može biti i do 8Mhz, s tim da potrošnja struje ovisi o visini frekvencije, stoga pri visokim frekvencijama, neće biti moguće koristiti 9V bateriju već samo napajanje iz adaptera za napajanje (220V/12V). Međutim, 9V baterija može izdržati i do 100Khz, s tim da je vijek baterije sigurno kraći pri ovako visokim frekvencijama.

Najčešće frekvencije koje ugrađujem u uZapper A7 su: 15Hz, 432Hz, 720Hz, 880Hz, 1552Hz, 10000Hz, 30000Hz.

15Hz je frekvencija koja se često koristi u zapperima Don Crofta, 432Hz je frekvencija u harmoniji s svetom geometrijom i zlatnim presjekom ili cvijetom života. 30000Hz je originalna Hulda Clark. Ostale frekvencije su preuzete iz konsolidirane liste frekvencija (Consolidated Annotated Frequency List) na kojoj korisnici zappera na osnovu vlastitog iskustva prijavljuju koje su frekvencije najbolje za pojedinu bolest.

 

Efekt Drmanja

Efekt drmanja je osjećaj koji se javlja kod zapiranja kad se osjete trnci od pravokutnog signala. Obično je ovaj osjećaj intezivniji što je niža frekvencija, veći napon i što je provodljivost kože veća. Ovaj efekt se osjeća najviše kod frekvencija od 0-1000Hz, iznad tih vrijednosti rijetko tko može uopće osjetiti trnce kod zapiranja. Što je efekt drmanja izraženiji to je i efekt zapiranja bolji (po mom mišljenju). U praksi sam ustanovio da je ovaj efekt drmanja izraženiji što je veći gradient (rast) naponskog skoka kad pravokutni signal zappera raste od 0 do 9V. Ovo je sasvim u skladu s teorijom da ovaj nagli naponski skok privlači dodatnu orgonsku energiju iz prostora (slično kao uključivanje/isključivanje sklopke od kućne rasvjete kad se obično vide plavičaste iskre).

Imajući ovo u vidu, izlaze zappera sam posebno optmizirao da ovaj naponski skok bude što strmiji. uZapper A7 stoga na izlazu ima poseban driver (FET UCC27324) koji omogućava nagle naponske promjene unutar 10ns (nanosekundi), dok obični zapperi imaju rast i do 100ns, pa i više.

 

 

 

 

uZapper C1

uZapper C1 - Korisničke upute

C1 je orgonski zapper koji ima slične karakteristike kao i stariji brat uZapper A7, ali s ovim ograničenjima/prednostima:

  1. uZapper C1 ima samo jednu frekvenciju i to 15Hz ili 7.83Hz
  2. nema indikator istrošenosti baterije
  3. koristi stariju/jednostavniju elektroniku za generiranje signala (timer 555) te stoga troši više struje od uZappera A7 pri istim frekvencijama i ima manji gradient naponskog skoka, međutim radi s nešto većim naponskim razinama, stoga je 'efekt drmanja' sličan kao i kod uZappera A7.

 

mt_ignore

Prikaz osnovnih elemenata uZappera C1

 

uZapper C1 isto dolazi u kutiji s mesing elektrodama (botunima) na poleđini, orgonitnim blokom s kristalnom špicom, Mobius zavojnicom, neodymium magnetom i s 9V baterijom, a dodatna oprema (kabel s salivenim orgonitom, bakrene palice i adapter za napajanje 220V/12V) je ista kao i kod uZappera A7. Ovaj zapper je prvenstveno namijenjen zapiranju, ali isto može poslužiti i za pokretanje orgonitnih uređaja.

uZapper C1 sam konstruirao jer sam naknadno shvatio da i starija/jednostavnija elektronika (timer 555 koji je i temelj Hulda Clark zappera) može davati kvalitetan i stabilan signal na niskim frekvencijama koje su po mom mišljenju i najoptimalnije za zapiranje.

 

mt_ignore

Prikaz unutrašnjosti uZappera C1

 

 

 

 

uZapper C1 mini radiantni

uZapper C1 mini - Korisničke upute

uZapper C1 mini je verzija zappera s 555 timerom koja je prvenstveno namijenjena za generiranje signala koji se koristi za pogon tzv. ‘aktivnih’ orgonskih uređaja (tzv. Broadcastera s Mobius ili običnom zavojnicom). Uređaj može generirati samo jednu frekvenciju (7.83Hz ili 15Hz). Sam pravokutni signal je isto moguće koristiti i za samo zapiranje, te za davanje takta ostalim uređajima ili za neke druge svrhe. uZapper C1 mini nema orgonitni blok.

uZapper C1 mini se može koristiti kao mobilni uređaj kad za napajanje koristi 9V bateriju. Primjer je pogon PW orgonitnih uređaja, što je vrlo korisno kod operacija giftanja okoliša orgonitima.

 

mt_ignoremt_ignore

uZapper C1 je ogoljena verzija C1 zappera s jednom frekvencijom, dolazi u improviziranom prozirnom kučištu (lijevo), a koristi se pogon aktivnih orgonskih uređaja (desno).

 

C1 mini je opremljen posebnim tranzistorom za jaku struju (FET IRF740) preko kojega se struja kroz orgonit može povećati i do vrijednosti od par ampera (ako je izvor napajanja dovoljno jak da to može izdržati). Naime, obični zapper namijenjeni zapiranju su prilagođeni da generiraju struje reda veličine par miliampera (0.001A) što je sasvim dovoljno, a i sigurno za zapiranje. Međutim, senzitivnci koji osjećaju orgonsku energiju su potvrdili da je količina generiranog pozitivnog orgona kod aktivnih orgonskih uređaja proporcionalna jakosti električne struje koja se pušta kroz Mobiusovu zavojnicu u aktivnom orgonitu. C1 mini omogućava propuštanje pravokutnog signala jake struje do 10A.

 

mt_ignore

Način spajanja Mobiusove zavojnice (L2) orgonitnog uređaja na C1 mini radiantni zapper.

 

Kako Mobiusova zavojnica u biti predstavlja induktivni potrošač, prolazak pravokutnog signala jake struje kroz istu generira ogromne naponske impulse (skokove) koji mogu doseći i do 400V (maksimalni napon FET tranzistora). Ovi naponski skokovi dodatno privlače orgonsku energiju iz okolnog prostora, a temelj su teorije o besplatnoj ili radiantnoj energiji (kako je naziva John Bedini). Naime ovi naponski impulsi nisu puka povratna elektromotorna sila - BEMF (kako su nas učili u klasičnim elektro školama), već čista novo generirana energija iz vakuma. Stoga sam ovaj zapper i nazvao C1 mini - radiantni.

Zbog mogućnosti oštećenja tranzistora i cijelog sklopa s ovim zapperom obično isporučujem i zaštitni otpor od 39-68Ohm, koji ove jake naponske impulse drži ispod 100V i tako onemogućava pregaranje komponenti. Inače zbog jakih struja sam FET je opremljen hladnjakom. Da bi se iscjedio maksimum iz ovog uređaja, najefikasnije je kao napajanje koristiti punjač akumulatora, a umjesto zaštitnog otpora koristiti jednu ili dvije halogen automobilske žarulje (25W) od 12V.

uZapper C1 mini radiantni je u biti bio moj prvi zapper koji sam konstruirao dok sam istraživao mogućnost generiranje 'besplatne' energije iz vakuma. U sinergiji s orgonitnim uređajima, mislim da će vrlo brzo doći dan kad ćemo napokon moći konstruirati male, jednostavne i efikasne uređaje za generiranje besplatne energije. Kad kažem besplatna energija, onda ne mislim energiju iz ničega već iz vakuma, nulte točke, prostora, orgonskog toka, koje je svugdje oko nas, samo je treba na pametan način usmjeriti tamo gdje je želimo.

 

 

mt_ignoremt_ignore

uZapper C1 može pojačati struju pravokutnog signala kroz orgonit pomoću power FET-a i do desetak ampera čime se generira više pozitivnog orgona.

 

 

 

 

uZapper B16 mini radiantni

uZapper B16 mini - Korisničke upute

uZapper B16 mini je tzv. ogoljena verzija uZappera A7 s mikrokontrolerom koja je prvenstveno namijenjena za generiranje signala koji se koristi za pogon tzv. ‘aktivnih’ orgonskih uređaja (tzv. Broadcastera s Mobius ili običnom zavojnicom). Uređaj može imati i do 16 preprogramiranih frekvencija koje korisnik bira posebnim mikroprekidačem. Osim fiksnih frekvencija, moguće je programirati i dva posebna moda: frequency hopping je mod u kojem zapper sam mijenja frekvencije u određenom vremenskom intervalu, a frequency sweep je konstantna promjena frekvencija signala počevši od najviše pa sve do najniže moguće frekvencije i tako ukrug.

Kao i C1 mini radiantni, uZapper B16 mini radiantni je opremljen FET tranzistorom jake struje stoga omogućava pogon orgonskih uređaja jakim strujama i do 10A. Sve karakteristike u ovom modu rada su slične kao i kod C1 mini uređaja, samo što B16 ima veći broj mogućih frekvencija.

 

 

mt_ignoremt_ignore

uZapper B16 može pogoniti orgonitne uređaje s 16 raznhi frekvencija koje se biraju crvenim DIP prekidačem, sve pod nadzorom moćnog ATMEGA48 mikrokontrolera te uz podršku power FET IRF740 koji omogućuje napajanje orgonskih uređaja i do 10A s naponskim 'skokovima' do 400V.

 

mt_ignore

uZapper B16 dolazi s improviziranom prozirnom kutijicom i konektorom za 9V bateriju, te se može koristiti i za mobilne operacije.

 

 

 

Slike izrade kabela s orgonitom

Kako bih dodatno 'ojačao' generiranje pozitivnog orgona što mislim da igra bitnu ulogu procesu povratka k zdravlju ili dizanju svijesti, svaki kabel na koji se spajaju bakrene palice koje se koriste kod zapiranja zalijem u poseban mali orgonit u kojem signal s pozitivnog pola zapera protječe kod minijaturnu Mobiusovu zavojnicu. Ovaj kabel omogućava i korisnicima običnih zappera (bez orgonskog bloka unutar kutije zappera) da osjete blagodati orgonske energije iako bi bilo poželjno da ovaj saliveni orgonitni blok s kabelom bude što bliže tijelu ili pak na samom tijelu tijekom zapiranja.

gallery1 gallery1 gallery1    

 

 

 

Slike izrade uZappera

Proces izrade uZappera više sliči nekom obrednom ritualu, a i tako ga volim obavljati, na miru bez žurbe i pritiska fino savijam Mobiuse oko malih špica gorskog kristala, pravim male kalupiće od kartona unutar kutijica u koje postavljam špice i magnete. Uvijek se trudim da špica bude usmjerena put dole, odnosno prema dugmastim elektrodama od mesinga koje bi trebale biti priljubljene uz tijelo, tako da pozitivna energija bude usmjerena u tijelo onoga koji se zapira. Slijedi proces pravljenja epoksidnog orgonitnog bloka u kutijici: stavljanje metalnog praha i komadića uz dodatak ljekovitih trava i malo kvarca, a sve zaliveno s epoksidnom smolom. Korištenje epoksidne smole ovdje je višestruko korisno jer manje smrdi, a i lakše se kontrolira, tj, nema puno kapanja. Mesing botune radim od mesing šipke promjera 2cm, a dosta vremena trošim na poliranje i brušenje, ali mislim da s trud isplati jer em što su korisni, em su oku dopadljivi.

 

gallery2 gallery2 gallery2 gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2 gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2    

 

 

Slike s osciloskopa

Prilikom svakog sastavljanja zappera provjeravam točnost frekvencija generiranog pravokutnog signala pomoću osciloskopa. Iako je većina elektroničkih dijelova kineskog porijekla, moram priznati da je kvaliteta ujednačena i da do danas nisam imao većih problema i odstupanja. Prva slika pokazuje savršeni pravokutni (kvadratni) signal zappera, a ostale slike pokazuju naponske gradiente s A7, C1 i s B16 mini radiantnog uZappera. U ovim slikama se vidi da naponski skok ide preko razine napona napajanja, npr, ako je napajanje 9V, naponski impuls ide i do 13, 16, a ponekad i do 22V što uveliko povećava efekt zapiranja. Zadnja slika pokazuje naponski impuls koji ide izvan skale osciloskopa od 400V, a pokazuje jaki naponski skok koji se dobiva pri jakosti struje od par ampera (auto žarulja od 25W/12V spojena na 12V akumulator) koja se pušta kroz Mobiusovu zavojnicu orgonitnog uređaja.

 

gallery3 gallery3 gallery3 gallery3   

 

 

 

 

Print