Zavojnice
31.01.2012

Zavojnice se dodaju orgonitima radi pojačavanja ili usmjeravanja djelovanja orgona.

 


 

Saint Buster Button ili SBB zavojnica

Ova zavojnica se stavlja na dno orgonita ili oko samog kristala, a služi za usmjeravanje toka orgona čime se orgonski tok fokusira u željenom smjeru  Obična 'plosnata' ('paincake') SBB zavojnica usmjerava tok orgona u jednom pravcu, te isto tako raspršuje orgon spiralno po horizontali (lateralno) uzduž tog pravca. Smjer djelovanja zavojnice se određuje pravilom desne ruke: prstima se slijedi tok žice od vanjskog kruga prema centru, drži se ispružen kažiprst i smjer u kojem kažiprst pokazuje je smjer u kojem spirala usmjerava orgon. Za one koji ovo ne razumiju neka uvijek pogledaju sliku prije stavljanja SBB zavojnice. Ako se orgonit radi 'naopako' što je uobičajeno prilikom lijevanja HHG-a onda treba SBB zavojnicu postaviti na kraju procesa lijevanja (na buduće dno) tako da SBB zavojnica pokazuje smjer prema dole ("away from viewer"). Ja ih obavezno stavljam u HHG-ove i podloške gdje želim da orgon ide put gore. Mnogi ih stavljaju u medaljone koje se nose oko vrata, ali pošto su ti medaljoni non stop u 'pokretu i okretu' mislim da možda ovdje SBB spirala ne pravi puno smisla.

Verzija SBB-a u obliku konusa usmjerava tijek orgona u samo jednom pravcu i nema lateralnog raspršivanja energije. Obično se koristi bakrena žica za SBB spiralu. Nije bitno da li je izolirana ili neizolirana jer sami oblik zavojnice stvara orgonski vrtlog.

 

 

Na slici je SBB zavojnica, ovisno kako se postavlja u orgonit, tako određuje tok orgona: "Toward the Viewer" = prema promatraču odnosno prema gore, "Away from Viewer" = od promatrača odnosno prema dole.

 

Konverzija DOR u POR unutar orgonita je kaotična, što hoće reći da DOR može doći od bilo kuda, a POR može ići u svim smjerovima. Iako najnovija saznanja govore da orgonska energija voli ići prema 'gore'. Činjenica da je kaotična konverzija DOR u POR sasvim zadovoljavajuća za večinu primjena, ali ako se radi podložak za vodu ili HHG za ispod kreveta ili slična stvar onda je bolje staviti SBB zavojnicu i koncentrirati orgon tamo gdje želimo.

 

SBB zavojnica u obliku konusa usmjerava sav tok orgona vertikalno prema vrhu konusa, za razliku od plosnate SBB zavojnice koja orgon usmjerava put gore, ali ga i spiralno raspršuje po horizontali. Neki orgonitaši ove konusne SBB zavojnice stavljaju oko vertikalnog kristala u HHG, a na dno HHG-a stavljaju plosnatu SBB zavojnicu.

 

Izrada SBB zavojnice

Ovdje je opisana jedna metoda, a ovdje druga metoda izrade SBB zavojnice. Ja najviše volim metodu s dva čavla (brokve) na komadu daske opisanu na donjim slikama. Ne težim tome da bude perfektnog oblika.

 

Koristim debelu bakrenu neizoliranu žicu iz nekog kabela za napajanje. Žica se postavi tako da sredina nekako bude između čavli. Početak je pravljenje slova S.

 

 

Žica se zatim zavija u krug dok se ne dobije kakav takav pravilan oblik. Meni još nije uspjelo da ostvarim neki super oblik SBB-a, ali to nije toliko bitno.

 

 

Dužina žice za SBB zavojnicu

Dužina žice je bitna ako se želi pojačati određena frekvencija na koju će orgonit jače reagirati i davati jači izlaz orgonske energije.

Royal Cubit je stara egipatska mjera (Cubit) od 524mm (+/- 2mm) i njeni višekratnici (2x, 3x, ..), s tim da je moguće koristiti i polovinu i četvrtinu ove dužine uz nešto slabiji efekt. Ken Adachi na stranici "Orgone Generators" kaže sljedeće: žice tzv. "cubit" dužine će rezonirati tj. ponašati će se kao transformator specijalnim kozmičkim energijama koje će biti privućene u tu žicu. Ja sam često koristim plosnate SBB spirale po Royal Cubit mjeri za dno HHG-ova, BC-a i CB-a.

Valna duljina: druga metoda određivanja dužine žice koristi standardnu fiziku koja nalaže da će antena određene dužine najbolje rezonirati ako u toj dužini 'stane' valna duljina signala kojeg želimo primiti ili odaslati. Proračun se može napraviti na ovoj stranici, proces je sljedeći za bakrenu žicu: ako hoćemo npr. orgonit koji će najbolje rezonirati na 432Hz onda ukucamo u polje za frekvenciju 432hz, dobivenu dužinu u metrima pomnožimo s faktorom 0.97 (za bakar) i dobili smo dužinu prvog osnovnog harmonika vala. Ako je dužina prevelika onda je dijelmo s 2 i sve tako dok ne dođemo na razumnu mjeru, slabimo rezonantni efekt, ali stvar će isto funkcionirati. Moguće je ići u drugom smjeru odnosno množiti s dva (višrekratnici). Npr: za 432hz se dobije dužina žice od 0.794m, to se pomnoži s 0.97 i dobije se 0.77018m, to bi značilo oko 77cm dužine žice za SBB, ako nam je to previše može onda i 77/2 = 38.5cm

 

Mobius zavojnica

Mobius zavojnica je žica namotana oko špice gorskog kristala koja se zajedno s kristalom stavlja u orgonit, a spaja se na zapper. Elektromagnetsko polje usljed struje zappera pojačava djelovanje orgonita, programira kristal na određenu željenu frekvenciju te generira skalarne valove koji čak mogu poremetiti sustave elektroničkog nadzora ili bilo kakve psi interferencije u određenom radijusu oko kristala. Mobius zavojnica je osnovni sastojak specijalnih tipova orgonskih uređaja: Succor Punch (SP) i Power Wand (PW). Međutim, često se stavlja u HHG-ove, CB-ove, BC-ove i sve jače orgonitne uređaje.

 

 

Izrada: uzme se tanka fleksibilna (višežična) izolirana žica što manjeg promjera, može biti i bakrena. Može se kupiti u Chipoteke ili bilo gdje. Zalijepi se drveni štap ili kutlača oko ograde terase. Žicom se obuhvati stup s tim da se žica savije točno na pola, a dva slobodna kraja se zavežu čvor. Uzme se bušilica, stavi se najmanje svrdlo i učvrsti se zajedno s čvorom. Svrdlo je samo bitno da drži čvor, inače ako je bušilica manja i ako može držati čvor onda ne treba svrdlo. Bušilica se namjesti na minimalan broj okretaja, a smjer okretaja prema uljevo (odvijanje). Upali se bušilica, a žica se drži napetom dok se lagano uvija i umata. Postupak je gotov kad su namotaji pod kutem od 45 stupnjeva. Vidii slike u mom orgonite photo blogu.

Žica se zatim namata oko kristala specijalnim postupkom koji je objašnjen u donjem videu. Jednom namotan, kristal se zajedno s žicom salije u orgonit, s tim da krajevi žice kasnije vire iz orgonita, na ove krajeve se kasnije spaja zapper koji 'boosta' HHG i od njega čini mini-broadcaster i ujedno programira kristal određenom frekvencijom.

Upute za izradu Mobius coila: http://www.whale.to/b/mobius_tut.html

 

 

Izrada Mobiusa by SenseiDennis

 

 

Jedan od mojih HHG-ova s Mobiusom spojenih na zapper koji se napaja preko AC adaptera i tako mi radi 24/7 u dnevnom boravku. Moje mišljenje je da bi Mobius trebao biti skoro u svakom HHG uređaju kao generator skalarnih valova i da bi trebao raditi 24/7 kao što i mobitelske stanice rade, međutim zbog nedostatka zappera to je malo teže provodivo. Ja sam Mobius ugradio i oko glavnog kristala mog ChemBustera Gordanaa.

 

 

 

Zaključak

Zavojnice nisu nužne u orgonitima, ali ih je zgodno imati ako se želi usmjeriti tok orgona (SBB) ili generirati kaotično polje skalarnih valova i pojačati djelovanje orgonita uz pomoć zappera ili bilo kojeg frekvencijskog generatora.

 

 

 

Comments 

 
#6 Prolaznik 2013-11-13 05:07
gordana, nažalost ne... Doduše, neznam, možda je tebi moguće. Koeficjent za bakar je za bakar u zraku, bez ikakve izolacije. Predpostavljaam da je onda važna samo dielektrična konstanta izolacije ili u tvom slučaju smole.

Već si zamišljam čudne poglede od smolara kada pitaš za dielektričnu konstantu smole (a to sigurno i varira o stiskanju smole). Btw. ako stvar je samo elektrotehnička 432 Hz ti ima oko 463 km valnu duljinu (PVC izolacija). Čuo sam da se može ta duljina djeliti sa 10 koliko oćeš puta (frekvencija*10 je isto harmonična), tj. bila bi 0,463 m (opet, PVC).

[censored]www.rafoeg.de/20,Dokumentenar chiv/20,Daten/dielectric_char t.pdf
Ako sam dobro preveo "glass fiber fill" GFK elastična smola ima dosta malu varijancu (vjerojatno zbog stakla). Za nju dobivam 327-345 km (432 Hz)(a nule valjda možeš križati).
Quote
 
 
#5 mandrilo 2013-01-06 20:14
Quoting damagr:
Pozdrav,
da li se može iskoristiti kristal i bakrena žica bez smole i i metalnih strugotina?
Pr.,konusna zavojnica kojoj je na vrhu kristal. Da li ima ikakvog, i najmanjeg pretvaranja DOR u POR?


Ne! Bez organske smjese, nema efekta za generaciju, transmutaciju orgonske energije.
Quote
 
 
#4 damagr 2013-01-02 21:23
Pozdrav,
da li se može iskoristiti kristal i bakrena žica bez smole i i metalnih strugotina?
Pr.,konusna zavojnica kojoj je na vrhu kristal. Da li ima ikakvog, i najmanjeg pretvaranja DOR u POR?
Quote
 
 
#3 gordanaa 2012-09-16 19:32
Zanima me što je taj koeficijent kojim se množi dobivana dužina u izračunu sbb zavojnice. Gdje se mogu naći ti koeficijenti za druge metale? Zanima me koeficijent za srebro. :-)
Quote
 
 
#2 mandrilo 2012-02-15 20:38
Cujes, cijenim tvoje misljenje, ali ja imam misljenje netjaka koji je isto gitarista i koji kaze da je prvi put u zivotu na 432Hz cuo pravi zvuk. A i tvrdi da su Led Zepelini, Hendrix i jos neki koristili na live nastupima standardni E štimung (A440Hz) samo bi smanjili za cetvrtinu tona sve žice (odnosno to je pocetak od ref. štimunga kod A432), a live nastupi su bili uvik kickass...

Pogledaj ove linkove:
[censored]www.omega432.com/music.html
[censored]www.youtube.com/watch?v=9e9-P_zbjbY&feature=player_embedded
[censored]www.youtube.com/watch?v=QDRaCTVO67w&feature=player_embedded

Uglavnom najnovija saznanja govore da je Len Horowitz i ekipa lazno podmetala razvikanu 528Hz frekvenciju koja navodno aktivira DNA i slicno.

Moj neki dojam je da 432Hz djeluje smirenije i opustenije nego muzika s A=440Hz. Nadalje imam BC spojen na zapper koji 2-3 puta manje struje trosi na 432Hz nego na 528Hz. Sve su mi ovo indikatori da je 432Hz ipak 'bolja' nego 528Hz
Quote
 
 
#1 zvuk 2012-02-14 21:55
Samo jedna primjedba za valne duljine. Frekvencija 432Hz nije toliko jaka i harmonicka kao 444 ili 528Hz a to sam provjerio sa poznatim klasicnim gitaristom koji je nastimao svoju gitaru na 444Hz i svuci mu puno bolje i sad stima samo na tu frekvenciju. Vise o ovome na love528.com
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh